Kober kindercentra

De 64ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van 3 t/m 14 oktober 2018. Het thema van de Kinderboekenweek van 2018 is Vriendschap en het motto is Kom erbij!

kbw05

BFF, hartsvriendinnen, bloedbroeders, het zijn allemaal hartenkreten van echte vrienden. Vriendschap is diep verankerd in de jeugdliteratuur. Niet voor niets natuurlijk: vrienden maken leer je als kind. De gelukzalige momenten van verbondenheid of juist het tegenovergestelde gevoel van miskenning als het niet lukt aansluiting te vinden of als je gepest wordt, iedereen maakt het mee. Online en offline. Echte vriendschap kent geen grenzen en gaat door alle culturen, rangen, standen en geslacht heen.

Iedereen kwam erbij tijdens de opening van de kinderboekenweek. De kinderen van groep 1 tot en met 8, leerkrachten en ouders kwamen die ochtend naar de gymzaal om de opening bij te wonen. De kinderen van groep 8 speelden een boek uit van ‘Kikker en zijn vriendjes’. Groep 7 heeft het dansje gedaan van Kinderen voor Kinderen. Wat hebben we genoten van deze optredens en hiermee is de kinderboekenweek dan ook echt zichtbaar geopend.

Deze dag hebben ook alle klassen een bezoekje gebracht aan ‘de LeesWei’ waarbij ze van de leesconsulente een korte uitleg hebben gekregen. Hoe kies je een boek? Wanneer kun je deze gaan lenen in de schoolbieb? Hoe lang mag je deze lenen? Wanneer breng je deze terug? Allemaal informatie die nodig is om tot veel leesplezier te komen.

kbw01 kbw02
kbw03
kbw04 kbw05
kbw07
kbw08 kbw09
kbw10

Vanaf 26 september zal de schoolbibliotheek weer (bijna) elke dag geopend zijn om boeken te lezen en te lenen.

We zijn nog wel dringend op zoek naar een hulpouder op maandag, zodat we elke dag leesplezier kunnen hebben in ‘de LeesWei’.

U kunt zich nog aanmelden bij juf Kim, groep 1/2 a.