Kwaliteit

Algemeen:

Wat gaat de tijd snel! Ik hoop dat iedereen heeft genoten van een welverdiende herfstvakantie. Wat zijn het toch een kanjers! Die leerlingen uit groep 3. Wat hebben ze al veel geleerd en hard gewerkt in die eerste periode! J.

Zoals ik al zei tijdens de informatieavond in groep 3, de overgang van het kleuteronderwijs naar groep 3 is groot. Maar wat bijzonder knap! Na de eerste weken veel klassikaal te hebben gedaan, zitten de leerlingen nu al in groepjes! De leerlingen weten de afspraken en de regels die we hebben gemaakt. Maar natuurlijk staan we hier na de herfstvakantie weer even bij stil en borduren we hierop verder.

Kinderboekenweek 2017

Het resultaat is hieronder met enkele foto’s weergegeven. Het thema was “Gruwelijk eng!”

IMG 6140 IMG 6143

Gedurende deze week is er veel voorgelezen uit: Bert en Bart en de zoen van de zombie

Misschien zou u eens kunnen vragen, waarom je zombies niet moet geloven als ze zeggen: “Ere-woord!”. En kan uw kind via onderstaande link, het dansje nog dansen? https://www.youtube.com/watch?v=KXaz-_OxSs8

Tijdens de afsluiting op vrijdag 13 oktober, waren de leerlingen supermooi verkleed en liepen we door de wijk. Gedurende de tocht, mochten we griezelige activiteiten doen en konden we een puzzelstuk verdienen. Hier enkele foto’s:

IMG 6398 IMG 6399
IMG 6404 IMG 6405

We hebben ook nog heksensoep gemaakt, we zongen en door het zeggen van een spreuk hadden we ineens blauwe heksensoep! Maar om er zeker van te zijn dat het gedronken kon worden, was de juf de eerste waaghals die het soepje probeerde!

De kinderen juichten de juf toe en toen ...? Een hele blauwe tong!

daan

Ook mochten we in Heerma State optreden. Dit was wel een beetje spannend! We zongen op onderstaand klassiek liedje: “Spoken bestaan niet!” van Bassie en Adriaan.. en hadden hier ook een kort dansje bij. https://www.youtube.com/watch?v=O1OsxV_7KRo

Op school gingen we deze puzzelstukken samenvoegen en toen kwam er de voorkant van een boek uit! En dit boek werd voorgelezen door een griezel…. of was het toch juf Tanja?

Wat een gezelligheid! J We lieten ook nog even aan juf Tanja zien, hoe goed we kunnen dansen en toen was het vakantie!

Periode 2:

En nu vanaf maandag 23 oktober gaan we weer 8 weken aan de slag, tot aan de Kerstvakantie. Dit is ook weer een belangrijke en spannende periode. We gaan weer verder met letters leren en rekenen t/m 20. Uw kind heeft inmiddels codes ontvangen om de software te downloaden. Ik hoop dat dit gelukt is, stuurt u anders mij een email. Deze week ontvangt u de informatie van kern 3. Mochten er nog vragen zijn, mail gerust!